מעשנות – לשדרוג חווית הבשר

לא מעט אנשים אוהבים לאכול בשר. אוכל בשרי נתפס כיום כאוכל משובח ויוקרתי. אולם, בעוד שישנם אנשים שבכדי לאכול בשר משובח צריכים לצאת למסעדות יוקרה בשריות ומשובחות, הרי שישנם אנשים שלומדים להכין את הבשר המשובח והטעים ביותר באופן עצמאי וליהנות ממנו, מבלי לצאת מהבית. אותם אנשים לרוב ירכשו מעשנת ביתית, לצורך עישון הבשר. מדובר בפעולה אשר משבחת את טעם הבשר, מחדדת את טעמו והופכת את אכילתו לחוויה מיוחדת מאין כמותה, אשר מותירה חותם של טעם משמעותי בכל מי שאוכל בשר מעין זה.

מעשנת – למה זה נחוץ?

כאמור, לא מעט אנשים אוהבים לאכול בשר. בכוחו של בשר איכותי ומשובח להפוך כל ארוחה לארוחה איכותית וערבה מאוד. בעוד שישנם אנשים המכינים את הבשר בדרכים הסטנדרטיות והנפוצות יותר כגון: בישול, צלייה או אפייה, ישנם אנשים אשר בוחרים בדרך איכותית וייחודית יותר לצורך הכנת הבשר, הלא היא: עישון הבשר. מדובר בתהליך שבכוחו להעניק לבשר את הטעם הייחודי והטוב ביותר. בתהליך זה, משתמשים במעשנת, אשר סגורה באופן הרמטי ומורכבת בפנים משני תאים. בתא העליון ישנן רשתות שעליהן מניחים את הבשר ובתא התחתון מבעירים את האש. מדובר בתהליך אשר אורך כמה וכמה שעות טובות. במהלכו, כל האוויר החם והעשן הנוצרים מהבעירה בחלק התחתון של המעשנת, עולים לתא העליון ומעשנים את הבשר המצוי על הרשתות. כל מי שהכין ואכל בשר מעושן יכול להעיד שמדובר אמנם בתהליך הכנה ארוך יחסית, אך השכר בצדו הוא רב. טעם בשר מעושן איננו דומה בטעמו לטעם בשר אשר הוכן בכל שיטה אחרת.

כיצד תבחרו את המעשנת הטובה ביותר?

אם גם אתם מחפשים מעשנת עבור עישון בשר איכותי, חשוב מאוד שלא תרכשו באקראי את המעשנת שלכם. יש צורך לבדוק היטב, איזה סוגי מעשנות קיימות כיום, מהי העלות שלהן, על איזו אנרגיה הן פועלות, האם מדובר במעשנות איכותיות וקלות להפעלה, האם ניתן לשלוט על רמת החום במעשנת, האם ניתן לשלוף את הרשתות המעשנת לצורך ניקוי ועוד. חשוב מאוד לבחון היטב את כל הקריטריונים הרלוונטיים ורק לאחר מכן לרכוש את המעשנת אשר עונה על צרכיכם בצורה הטובה ביותר.

לפרטים נוספים נא למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם


עשוי לעניין אתכם גם:

מגשי אירוח בשרי כשר לאירועים

איך מכינים כריך רוסטביף בקלות?

כריכים בשריים

המחירים אינם כוללים מע"מ ומשלוח